HET  KWANTUMVELD

De afdeling Energie van NANOARC richt zich op het ontwerp en de ontwikkeling van unieke nanomaterialen via atomaire roostertechniek, om de manier waarop zij interageren met elektromagnetische straling aan te passen. 


ONZE TECHNOLOGIE

Wij ontwikkelen een energietechnologie, die transparant is en gebruik maakt van zichtbaar en/of onzichtbaar licht om elektrische energie op te wekken. De technologie bestaat uit niet-toxische, fotoactieve, atomair-gearchitectureerde kwantummaterialen die worden vervaardigd via een door NANOARC gepatenteerd proces. Dit is gedaan om het energiebudget voor de fabricage te verlagen en unieke architecturen op te leveren met een goede gevoeligheid voor UV, zichtbaar en infrarood licht. Dit betekent dat zelfs bij bewolking en weinig licht voortdurend stroom wordt opgewekt. 


DE VOORDELEN

Stelt u zich eens voor dat de ramen van uw huis, kampeertent, school, ziekenhuis of bedrijfsgebouw allemaal energie opwekken, zonder dat het zicht er doorheen wordt belemmerd. Bij een stroomstoring of natuurramp (aardbeving, orkaan, enz.) zult u nog steeds energie hebben om u warm en veilig te houden, uw communicatiesystemen van energie te voorzien, uw voedsel, medicijnen en gevoelige bedrijfsproducten te bewaren. Stel u voor dat uw elektrische auto niet hoeft te worden opgeladen op een stationair punt omdat de voorruit de energiebron is voor de batterij. Deze technologie zal naadloos worden geïntegreerd in uw bestaande en toekomstige platforms om u plaatsonafhankelijke toegang tot hernieuwbare energie te bieden. 

Deze technologie zal een ongebonden, locatie-onafhankelijke en gepersonaliseerde ervaring van draadloze toegang tot elektrische energie bieden: aan ALLE gebruikers, of ze nu in bruisende steden zijn, de bergen beklimmen of door dichte regenwouden struinen. De teugels die onze vooruitgang op het gebied van energieduurzaamheid beperken, vallen weg, vooral in onze hedendaagse digitale wereld. De mogelijkheden worden eindeloos: voor reizen, programmeren, gezondheidszorg, communicatie of zelfs ruimtevaart. Elektrische stopcontacten variëren geografisch, maar de natuur is overvloedig, veelzijdig en zo genereus dat de zon geen speciaal installatiecentrum in de hemel nodig heeft. Dit is energietechnologie die schaalbaar wordt gemaakt naar de behoeften van de gebruiker, aanpasbaar aan uw budget, u tegemoetkomend op uw plaats van behoefte.